Biografie

Biografie

Drie topmusici bundelen hun muzikale talenten in dit gloedvolle trio. Geworteld in de Argentijnse tango en de klassieke muziek beweegt dit pianotrio zich virtuoos langs de grenzen van de genres. Trio Escapada speelt tango, wereldmuziek en nieuwe muziek, improviseert en componeert. Met dit originele en persoonlijke repertoire én met een avontuurlijke performance onderscheidt Trio Escapada zich in het Nederlandse muziekleven. De musici zijn ware meesters op hun instrument en zetten met hun dynamische en gepassioneerde spel elke zaal in vuur en vlam.

Breedveld, Huszar en Van Delft hebben hun sporen verdiend in de klassieke muziek en tango. Ze spelen en speelden onder meer bij Carel Kraayenhof, het Ives Ensemble, het Floreal Strijkkwartet en Lunatree. Ze zijn ware meesters op hun instrument en combineren dat met een avontuurlijke performance. Voor een verrassend en ontroerend concert hoeft u zich alleen maar te laten meevoeren op hun vlucht.

Bekijk hier onze trailer.

Emma Breedveld

Emma Breedveld - violist, componistEmma Breedveld kreeg haar eerste vioollessen van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Daarna studeerde zij aan het Utrechts Conservatorium en tenslotte aan het Conservatorium van Amsterdam bij István Párkányi. Zij volgde masterclasses bij Yvri Gitlis, Gilles Apap en Giora Feidman. Ze was enkele jaren eerste violist en artistiek leider van het Escher Ensemble voordat ze deel uitmaakte van Carel Kraayenhof’s Sexteto Canyengue. Daarmee reisde ze als eerste violist de wereld rond en maakte diverse radio – tv -en cd-opnames. In het voorjaar van 2014 richtte ze Trio Escapada op. Zij is tevens violiste bij het Ives Ensemble en bij ensemble NAP (nieuw Amsterdams Peil). Zij is viooldocent aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Muziekschool Amsterdam.

Bence Huszar

Bence Huszar - cellistBence Huszar begon op zeven- jarige leeftijd met cello spelen in zijn geboortestad Boedapest. In 2001 kwam hij naar Amsterdam om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels. In 2006 sloot hij zijn studie cum laude af. Hij vervolgde zijn studie in Tilburg bij de cellisten Ernst Reijseger en Paul Uyterlinde. Hij volgde cursussen bij onder meer Heinrich Schiff, Natalia Gutman, Jean-Guihen Qeyras, Colin Carr en Anner Bijlsma. Bence bestormt verschillende klassieke, wereldmuziek en pop-podia, onder meer met band ”Vinsky”, met Jahida Wehbe en Lunatree ensemble en met ”Project 128 bpm” waarmee hij electro-acoustische dansmuziek speelt.

 

Sebastiaan van Delft

Sebastiaan van Delft - pianist , toetsenistSebastiaan van Delft werd in zijn prilste levensfase reeds onweerstaanbaar aangetrokken tot de mysterieuze sferen van het kerkorgel. Hij nam orgel- en pianolessen bij Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar en won als twaalfjarige de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum, alwaar hij in 1991 afstudeerde. Tevens volgde hij als pianist lessen bij verschillende jazzmusici, onder wie Nedly Elstak. Sebastiaan vormt een trio met saxofonist/fluitist Pieter de Mast en tabla-speler Sandip Bhatacharya speelt als organist in het orgel/cello duo VanCampvanDelft. Met David Kweksilber en Michiel van Dijk vormt hij zijn eigen elektro-akoestische funkband Downbeat Syndrome. Hij is jarenlang pianist geweest in Carel Kraayenhof’s ‘Sexteto Canyengue’.