Programma’s

Programma’s

 

Vuur!

Muziek is de moedertaal van het hart. Overal ter wereld waar mensen hun bezieling beleven en hun angsten bezweren, overal waar goden worden aanbeden en duivels verdreven, daar is muziek. Van Ave Maria tot vuurdans – in dit programma neemt Trio Escapada je mee door het repertoire van de overgave, de bezieling en de hartstocht. Op het programma staan onder meer Astor Piazzolla’s beroemde werken over engelen en duivels; tango’s vol religieuze symboliek waarmee Astor Piazzolla zocht naar de mythes die de Argentijnse immigranten verbonden in de smeltkroes van Buenos Aires, met de havenstad zelf als bezield personage. Ook klinkt het prachtig Ave Maria, eveneens van Piazzolla. Opzewepende vuurdansen van o.a Manuel de Falla roepen beelden op van feestelijke rituelen, net als de carnavalito die tijdens festivals wordt gedanst. Ook speelt het trio eigen werk, gecomponeerd op de thema’s van overgave, feest en toewijding. Van verstilde tot juist zeer opzwepende muziek – de passie barst uit elke noot van dit programma!

Fiesta Latina

Zanger en gitarist Omar Mollo is een terugkerende gast in de optredens van het trio. Begonnen als rockmuzikant is hij tegenwoordig wereldwijd dé vertolker van de Argentijnse tango. Met zijn stem die alle snaren raakt sleepte hij prijs na prijs in de wacht; onlangs is zijn nieuwste CD genomineerd voor de Latin Grammy Award 2016.
Trio Escapada en gastzanger Omar Mollo nemen je mee op een muzikale reis door Zuid-Amerika: gepassioneerde tango’s uit Argentinië, wervelende carnavalito’s uit Bolivia, swingende chacarera’s uit de Andes en onvervalste rock – deze musici overstijgen moeiteloos de grenzen van de genres. Met dit wervelend programma brengen zij de muzikale rijkdom van Zuid-Amerika tot leven. Laat je door deze gepassioneerde muzikanten meevoeren op een veelkleurige reis waarin landen en culturen samenkomen in één groot feest: het feest van de muziek.

Heldinnen van de Tango

Programma over de heldinnen van de tango. Wij kennen de vrouw in de tango als verleidster, aanbedene, bedriegster en fatale vrouw. In deze rol wordt de vrouw in vele honderden tango’s bezongen. Wij spelen tango’s van 1892 tot 2015, geschreven door vrouwen en tango’s met een hoofdrol voor de vrouw. Op het programma onder meer Piazzolla’s ‘Ave Maria’ en delen uit zijn opera ‘Maria de Buenos Aires’,  verder onder meer nieuwe ‘instrumentale songs’ van de Nederlandse componist Huba de Graaff en prachtige composities van Alba Rosa Vietor en Sonia Possetti .

MOVIE HITS

Goede filmmuziek heeft eigenlijk geen film nodig: sluit je ogen en de muziek vertelt het verhaal zelf. Escapada doet een greep uit de prachtigste bekende en onbekende filmmuziek. Zoals de opzwepende muziek van Bernard Hermann die de douche-scène van Psycho zo adembenemend spannend maakt, en de schitterende muziek van Nina Rota die iedereen kent uit The Godfather. Maar ook de in-droevige tango van Goran Bregović staat op het programma, te horen in de film Undergroud op het moment dat alle hoop verloren is. En het Mexicaanse volksliedje Malagueña Salerosa dat in vele films werd gebruikt, van obscure Mexicaanse westerns tot Tarantino’s hit Kill Bill. Verder Astor Piazzolla’s Oblivion uit Enrico IV, Kurt Weills tango ‘Youkali’ uit Marie Galante, en nog veel meer muzikale parels uit de filmgeschiedenis.